Zagg Tempo Blast: Portabel Bluetooth-højttaler

Dette er et indlæg oversat fra svensk til dansk. Indlægget skulle online på en gadget-side.

Jeg har længe ledt efter en Bluetooth-højttaler, der ikke er for dyr, er portabel og leverer god lyd, men det viser sig at de fleste Bluetooth-højttalere ligger på den forkerte side af 1.000 kroner. Firmaet Zagg kontaktede os, og de laver blandt andet Bluetooth-højttalere til en lav pris, hvorfor jeg besluttede mig for at prøve dem.

Deres lavpris-højttaler, Tempo Blast fås i blå og hvid – jeg fik den blå udgave til test. På den europæiske butik koster højttaleren 20 euro – lidt under 150 kroner, så det er i den meget billige ende.

Design

Først og fremmest, er højttaleren ret lille og kompakt. Tempo Blast har på bagsiden en USB-indgang og en hovetelefon-indgang, og der er indbygget mikrofon også, som du kan snakke med. Zagg lover at højttaleren er kraftig nok til at kunne høres på 9 meters afstand.

Den fysiske størrelse på Tempo Blast er på 12,7 x 7,6 x 6,6 cm. Der medfølger et kort USB-kabel til højttaleren til opladning.

LÆS OGSÅ Her er fordelene ved at købe alkohol online

Designet er simpelt med højttaleren i toppen, så lyden spredes i rummet. Tænd/sluk-knappen sidder på bagsiden også, og der afspilles en høj lyd når højttaleren tændes og slukkes, eller hvis den afbryder forbindelsen. Denne lyd er ret høj, og jeg ville ønske at man kunne slå den fra.

Overraskende nok, er højttaleren både vand- og støvtæt, hvilket jeg ikke forventede til denne pris. Højttaleren er på 36 mm. Hvis du får et opkald kan du let svare det med højttaleren, hvorefter musikken fortsætter på højttaleren.

Batterilevetiden

Batteriet loves til at være på 5 timer. Jeg har haft testet højttaleren gennem længere tid, og jeg har for det meste kunnet få omkring 5 timers brug ud af den. Jeg har regelmæssigt opladt den, selv ved mindre brug.

Højttaleren har været ideel at tage med i parken, eller blot i stuen når man hører musik med vennerne, da jeg personligt ikke har et decideret musikanlæg i forvejen.

Lydkvaliteten

Man skal huske at tage prisen i betragtning – og at man ikke får verdens bedste lydkvalitet for dette, før man bedømmer det. Jeg vil dog sige, at lyden er rigtig fin til ‘casual’ musiklytning – jeg er ikke selv en person som går ekstremt meget op i hvor detaljeret musikken er, men jeg er dog også personen som gerne vil give ekstra penge for et par kvalitets-hovedtelefoner.

Tempo Blast har en fin lyd. Der er en ganske god bas i den, omend der ikke er tale om en stor basenhed, og jeg har haft givet den et lyd med elektronisk musik, rap, pop og meget andet. Lyden er ganske klar, men jeg anbefaler ikke at høre det på højeste volumen, da lyden ikke er helt lige så god og bliver mere utydelig/forvrænget.

LÆS OGSÅ Apple Watch information

Højttaleren kan skrue ganske højt op. Den er let at putte i ens taske, jakke eller blot at bære på, da den blot vejer 136 gram.

Højttaleren er noget man sagtens kan bruge til parken, stranden og hjemme i stuen, hvis man ikke går enormt meget op i lydkvaliteten.

Samlet vurdering

Overordnet set, er Zagg Tempo Blast en simpel højttaler. Det er enormt let at ‘parre’ højttaleren med din smartphone, computer, tablet eller andre enheder. Lyden er ganske god til prisen – det er ikke imponerende, men det fungerer fint til stranden, parken og lignende situationer, når man gerne vil have en let og portabel højttaler med, som kan klare lidt vand, støv og ikke er for dyr.

Hvis jeg skulle sammenligne lydkvaliteten med dyrere højttalere, ville den klart ikke få en særligt høj karakter. Tager man prisen i betragtning, samt de ekstra funktioner og en ganske fin lyd, vil jeg dog give højttaleren en karakter på 5 ud af 6 stjerner.

Som sagt – forvent ikke for meget, men til let brug kan det anbefales at købe denne højttaler.