Sommer er lig med rengøring

En ny rengøringsapp skulle have oversat en lang række tekster fra sit oprindelige sprog (italiensk), da de skulle indtræde på det danske marked. Et af deres blogindlæg var nedenstående, som vi fik oversat.


Jeg ved ikke, hvordan andre har det, men jeg ved med sikkerhed, at for mig, der er sommer lig med rengøring. Ikke fordi jeg gør rent hele sommeren, men det er om sommeren, jeg har mulighed for at flytte alle møblerne ud i haven og få luftet godt og grundigt ud, samtidigt med at jeg får gjort alt rent. Når det er gjort, er jeg klar til at starte på en frisk.

At starte på en frisk vil i denne sammenhæng sige: At vurdere på alle møblerne og nipstingene, og vurdere, om det virkelig er alt, jeg kommer til at bruge igen, eller om det er tid til at smide noget på containerpladsen.

Og når det er gjort, ender jeg som regel med at købe ny, smarte ting, som jeg kan glæde mig over den næste tid. Det kunne eksempelvis være nye stole, eller nye ting til væggene. Eller som sidst, hvor jeg købte denne flotte Pineapple lampe fra Dyberg-Larsen.

Den pynter rigtig meget og giver et vildt flot og behageligt lys, som ikke skinner i øjnene. Det har i hvert fald givet stuen et godt og tiltrængt pust, som gør at flere ting kommer mere til deres ret, end de gjorde tidligere.

Og når rengøringen er overstået, alt er flyttet ind igen og jeg har købt nye lækre ting til hjemmet, så kan jeg sætte mig og nyde resten af sommeren med god samvittighed, velvidende, at jeg kan vente til næste år med at tage den helt store rundtur igen. Sådan slapper jeg bedst af og sådan sikrer jeg mig, at jeg engang imellem kommer helt til bunds.