Hvor finder du en god oversætter?

Internettet har de sidste 10 år udviklet sig markant og i dag benytter flere og flere de muligheder der er med internettet. Derfor har behovet for oversættelser aldrig været større.

Hver dag er der flere IT virksomheder der har behov for at få oversat deres tekster i forbindelse med at de indtager nye landemarkeder. Det kan dog være en udfordring for mange at finde den rigtige oversætter.

Hos Inspo.dk oplevede de store problemer, da de var ved at finde nye oversættere til deres norske marked, hvilket skulle vise sig at være en større udfordring end først antaget.

Forneden vil vi komme med tre råd til, hvor du skal starte med at lede, hvis du er på udkig efter en ny oversætter. Det er dog vigtigt at huske på, at når du har fundet den rigtige oversætter, så kan det være en god ide at få nogle test tekster, og tjekke op på om kvaliteten lever op til dine krav.

 

  1. Undersøg dit netværk

Det bedste råd der kan gives, når du som virksomhed søger nye oversættere er at bruge dit netværk. Hiv fat i dine kollegaer, samarbejdspartnere og lign. for at høre om de har nogle anbefalinger og måske kan de sende dig i retning af lige netop det du søger.

Dit netværk ønsker dig kun det bedste og derfor er det ofte nogle meget kvalificerede svar, som du får fra dit netværk.

 

  1. Spørg i forummer og åbne debatter

Det kan også være en god ide at beskrive dit behov og smække en tråd op i et relevant forum eller en gruppe på Facebook. Her skal du være varsom med, at du kan få anbefalinger fra virksomheder selv. Derfor kan det være en god ide at tjekke deres Trustpilot eller lignende, før du hiver fat i dem.

 

  1. Den atypiske måde – Find en lokal

Hvis du leder efter en tysk tekstforfatter, kan du prøve at se, om du kan finde en tysker i et tysk forum eller lignende der kunne have en interesse i at udføre dine arbejdsopgaver.

Fordelen ved at finde en lokal tysker er, at dine tekster vil blive skrevet af en der har tysk som sit modersmål og derfor vil kvaliteten også normalt være højere.

 

  1. Google dig frem til et tekstbureau

Du kan også prøve den mere oplagte metode, nemlig at Google dig til en tekstforfatter eller et tekstbureau.

Du skal dog være opmærksom på, at det ikke altid er den bedste tekstforfatter der ligger i toppen af Google, derfor træd varsomt frem, når du Googler efter en tekstforfatter

Skriv et svar