Gode råd til kommende huskøbere derude

Dette indlæg skulle oversættes fra engelsk til dansk. Kunden var online-lån.dk, der var interesseret i at få et godt og beskrivende indlæg, som danske husejere kunne bruge, når du skulle ud og låne penge til huskøb.

Den oprindelige artikel havde naturligvis nogle ting ved sig, der gjorde (rent låneteknisk), at vi virkelig skulle tænke over, hvad der gjaldt i Danmark af andre regler, som de jo ikke har i England og omvendt naturligvis. Se et uddrag af resultatet herunder:


Står du og skal til at købe hus eller sommerhus? Så er der uden tvivl nogle ting, som du simpelthen bliver nødt til at have styr på, når det kommer til lån.

Først og fremmest skal du kende til ÅOP. Kender du det? Højst sandsynligt ikke hvis du ikke før har været ude og bede om penge til et større køb.

SE OGSÅ Vurdering af proces og kvalitet af håndlavet fotobog

ÅOP er “årlige omkostninger i procent”, som du skal være opmærksom på, når du sammenligner de lånetilbud, som du får fra forskellige udbydere.

ÅOP indeholder ALT og ALLE gebyrer og skjulte betalinger, som står med de helt små bogstaver. Det er et retskrav at oplyse den korrekte ÅOP, og derfor er det også din bedste måde at se, hvad din lån i virkeligheden kommer til at koste dig over den næste lange tid.

Sørg derfor at have styr på, hvor du får den mest fordelagtige ÅOP, så du ikke ender med at blive snydt af skjulte gebyrer. Se mere om det på Politiken.dk her.

SE OGSÅ 3 musts til et seriøst kontor

Den anden vigtige ting som du simpelthen SKAL tænke over er løbetiden på dit lån.

Den længde som du vælger er ikke ligegyldig. Den kommer nemlig til at bestemme forskellige omkostninger ved dit lån.

For eksempel hvis du vælger at låne et større beløb over en kort periode, vil dine totale omkostninger blive mindre, fordi du ender med at få en mindre rente. Men du betaler derimod mere i afdrag på denne korte løbetid.