Derfor skal du benytte en låneberegner

Dette indlæg fik vi som lidt en hasteopgave fra Tyskland, da et bureau skulle hjælpe en ny bankside med at lancere på det danske marked.

Derfor havde vi ikke længe til at oversætte denne tekst fra tysk til dansk – samtidig med at vi naturligvis skulle sørge for at overholde alle de danske bankregler og ikke bare komme til at ytre noget, der ikke var helt korrekt.

Se et udsnit af denne tekst herunder:

Derfor skal du benytte en låneberegner

Er du på markedet til at skulle låne? Jamen så er der nogle ting, som du skal være opmærksom på – uanset om du skal låne til en ny bil, et hus eller måske den motorcykel, som du altid har drømt om – lige siden du var helt lille.

Det er nemlig rigtig nemt at fare vild på lånemarkedet. Der er mange udbydere af lån samt hjemmesider, der forsøger at hjælpe dig i den rigtige retning – men uden helt at fortælle de samme ting.

Derfor er det altså heller ikke helt nemt at finde hoved og hale i hele denne jungle, som lånemarkedet i sandhed er.

Og netop af denne grund bør du benytte dig af en ting, som bestemt ikke lyver for dig, da det udelukkende er baseret på facts: Du skal bruge en låneberegner som denne.

Her kan du nemlig indtaste hvilken type lån, der er tale om, beløbets størrelse, løbetid og så videre, hvormed beregneren kan give dig et estimat af, hvad et lån vil komme til at koste dig.

Det er ganske uforpligtende at prøve og sidde og skrue på de forskellige dele, der i sidste ende vil have en stor indflydelse på din endelige pris.

Du kan sidde derhjemme i rolige omgivelser og teste nogle forskellige scenarier – helt uforpligtende. Dette giver dig de bedste muligheder for at træffe den bedste beslutning, som kan spare dig mange penge i det lange løb.

Beregn ÅOP

Når man snakker lån, tales der ofte om ÅOP (Årlig Omkostning i Procent). ÅOP er den simple måde at sammenligne lån på, da at lån med en lav rente, i sidste ende kan vise sig at være dyrere end det med den højere rente.

Det kan ske hvis lånet med den lave rente fx har et løbende gebyr eller højerestiftelsesomkostninger. På den måde kan det du betaler tilbage til lånefirmaet, ende med at blive højest på lånet med den lavere rente.

Når der oplyses om lån, skal der ifølge kreditaftaleloven og prismærkningsloven oplyses ÅOP sammen med de øvrige låneudgifter. På den mådeforsøger man at sikre, at forbrugerne kan sammenligne lånene på en simpel måde, nemlig ved at sammenligne ÅOP.

Så husk at tjekke ÅOP næste gang du kigger efter et lån – den nævnte låneberegner kan også udregne den.

Skriv et svar